Bli aktiv

Ønsker DU å gjøre en forskjell for hvalene og stoppe norsk hvalfangts? Det er mye du som privatperson kan gjøre.

Her er konkrete tips til hvordan du kan gjøre en forskjell:

  • Først og fremst – ikke kjøp hvalkjøtt! Når du kjøper hvalkjøtt støtter du samtidig hvalfangstindustrien og bidrar dermed til store lidelser for de individene som blir offer for denne voldelige tradisjonen.
  • Hjelp NOAH ved å bli medlem. NOAH er avhengig av støtte fra medlemmer for å kunne presse frem politiske endringer for dyrene. Ditt bidrag er verdifullt – støtt NOAH ved å bli medlem her. Inviter også venner, familie og kjente til å bli medlemmer.
  • Kontakt myndighetene. Ring eller send e-post til dine lokale politikere; du kan be dem om å få slutt på hvalfangst i Norge. Kontakt også politikere fra ditt hjemsted eller ditt parti som sitter på Stortinget og krev at de skal jobbe for et forbud mot hvalfangst, og at Norge i det minste følger IWCs moratorium. Husk vær høflig.
  • Spre informasjon. Del ut løpesedler i din by og snakk med folk du kjenner om hvordan hvaler blir drept og hvordan Norge bryter sin egen dyrevernlov når de fortsetter med denne “tradisjonen”.Send en e-post til aktivistkoordinator@dyrsrettigheter.no for å bestille løpesedler som du kan dele ut. Oppdager du butikker som selger hvalkjøtt kan du også dele ut løpesedler utenfor disse.
  • Snakk med butikkeiere. Butikker som selger hvalkjøtt er med på å støtte industrien, men er ikke dermed alltid bevisst på omstendighetene rundt fangsten. Snakk med butikkeieren om hvilken type industri de støtter eller gi dem en løpeseddel eller et brev.
  • Skriv leserinnlegg til norske aviser. Leserinnlegg skaper ofte debatter, og øker dermed den allemenne fokusen på dette temaet. Liste over norske aviser.
  • Meld deg på NOAHs Aktivist nyhetsbrev. Gå til DyrsRettigheter.no og meld deg på vårt Aktivist Nyhetsbrev – da får du vite når det arrangeres aksjoner, demonstrasjoner, løpeseddelutdelinger og andre aktiviteter mot hvalfangst.